10η Επιστημονική Διημερίδα "Αιχμές στην Παθολογία"

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, σας καλωσορίζουμε στην 9η Επιστημονική Διημερίδα «Αιχμές Παθολογίας», που διοργανώνεται από τη Β΄ Παθολογική Κλινική και το Ομώνυμο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 29-30 Μαρτίου 2019.

Οι αλματώδεις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενειών στο χώρο της Εσωτερικής Παθολογίας, επιτάσσουν τη συνεχή επιμόρφωση όλων μας. Το επιστημονικό πρόγραμμα της Διημερίδας περιλαμβάνει σημαντικές διαλέξεις και στρογγύλες τράπεζες στα οποία προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι στα αντίστοιχα αντικείμενα συνάδελφοι, θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες προσεγγίσεις, διαγνωστικές και θεραπευτικές, σε όλα σχεδόν τα πεδία της Εσωτερικής Παθολογίας, μεταφέροντας τη διεθνή γνώση σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο. Επίσης, περιλαμβάνει νοσηλευτικό σεμινάριο σχετικό με τη Διατροφή σε νοσήματα της Παθολογίας, που έχει μεγάλη σημασία στην καθημερινή κλινική πράξη.

Η ενεργός συμμετοχή σας στη Διημερίδα μας, θα είναι ιδιαιτέρως τιμητική για την Οργανωτική Επιτροπή και αποτελεί το αναμφισβήτητο κριτήριο για την επιτυχία του στόχου μας.

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Σπυρίδων Π. Ντουράκης
Καθηγητής Παθολογίας,
Διευθυντής Β’ Παθολογικής Κλινικής
και Ομώνυμου Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,
Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο»,
Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας